Do it yourself / House & Deco crush / My eco - half / Tsoupress meeting

Η δεύτερη συνάντηση των tsoupress (20/01/13) / Our second meeting (20/01/13)


Μήπως ψάχνετε κι εσείς αγαπητοί αναγνώστες για ένα ζεστό και χουχουλιάρικο project με τη δικαιολογία να μείνετε σπίτι; Εμείς οι tsoupress δεν αντέξαμε άλλο τον κρύο καιρό και αποφασίσαμε να συναντηθούμε κάπου ζεστά ώστε να αφιερωθούμε στην θεά ΤΣΟΧΑ!

Στο μυαλό των περισσότερων η τσόχα μπορεί να θυμίζει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όπου γύρω απο ένα τραπέζι στρωμμένο με πράσινη τσόχα αρχίζει η χαρτοπαιξία… Το είχατε φανταστεί λοιπόν οτι η τσόχα δεν είναι μόνο πράσινη; Αυτό το ύφασμα με βάση το μαλλί επεξεργάζεται κατάλληλα και χρωματίζεται με σκοπό να χρησιμοποιείται εύκολα για διάφορων ειδών χειροτεχνίες. Είναι ένα κατεξοχήν χειμερινό υλικό το οποίο κόβεται εύκολα με ψαλλίδι, ράβεται με χοντρή κλωστή και βελόνα και συνδιάζεται εύκολα με ρούχα, αξεσουάρ και πολλά πολλά μπιχλιμπίδια!

Αρχίσαμε λοιπόν με ζεστά ροφήματα και πολλά γλυκίσματα, απλώσαμε όλα τα υλικά μας στο πάτωμα και στρωθήκαμε στη δουλειά:

Τι χρειαστήκαμε:

  • τσόχα σε διάφορα χρώματα (λεπτή και πιο παχιά)
  • κλωστές σε διάφορα χρώματα
  • βελόνες (λεπτές και χοντρές)
  • καρφίτσες
  • ψαλίδι
  • κόλλα στιγμής
  • και διάφορα υλικά χειροτεχνίας (κουμπιά, αυτοκόλλητα για χόμπι,κονκάρδες κ.α.)

IMG_2181

IMG_2179

Πολλά υλικά και πολλές ιδέες έτοιμες προς εκτέλεση…

IMG_2178

koukou

Να λοιπόν η υπέροχη κουκουβάγια μας που μπορεί να γεμίσει με βαμβάκι ή βάτα και να γίνει τελικά ένα πρακτικό μπρελόκ ή ένα δωράκι για τους μικρούς μας φίλους. Σε μεγαλύτερο μέγεθος θα γίνει το κόσμημα για το κρεβατάκι του (και σίγουρα οι δυό τους θα είναι αχώριστοι)!

IMG_2180

IMG_2185

IMG_3147

Εκφραστείτε με μια πολύ πρακτική ιδέα… μια θήκη για το κινητό ή ακόμα για το GPS σας! Συνδιάστε διάφορα χρώματα τσόχας για να φτιάξετε το σχέδιο που σας εκφράζει και στη συνέχεια απλά ράψτε την στις διαστάσεις που θέλετε.

IMG_2190

A4 felted bag     A4 felted bag

IMG_20130127_2152574

IMG_20130127_215213

Οι χειροτεχνίες μας φτιάχνουν το κέφι και ακόμα και την τελευταία στιγμή μας πλημμυρίζουν με ιδέες όπως αυτή η υπέροχη τσάντα που προορίζεται να δέχεται βιβλία και σημειωματάρια! Οι αριθμοί μοιάζουν να πέφτουν σαν σε κλεψύδρα και να καταλήγουν στη βάση της τσάντας, πολύ πρωτότυπο!

IMG_2194

Φτιάξαμε ακόμα καλαθάκια απο τσόχα χρησιμοποιώντας συνδιασμούς χρωμάτων και διάφορους τρόπους κατασκευής:

Ένα τέτοιο καλαθάκι μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Μπορείτε να το βάλετε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού και να αφήνετε εκεί τα κλειδιά σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καθημερινή ψωμιέρα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή ακόμα και σαν μπολάκι γεμάτο με γλυκίσματα/κεράσματα για τα παιδιά. Κάποιες άλλες χρήσεις του θα μπορούσαν να είναι: χειμερινό κασπώ για τους κάκτους σας, καλαθάκι για τις πετσέτες των χεριών μαζί με ένα σαπούνι του μπάνιου ή μίνι αφρόλουτρα αφιερωμένα στους φιλοξενούμενούς σας, ίσως και καλαθάκι που να δέχεται το χαρτί υγείας του μπάνιου σας. Αρκεί να έχετε φαντασία και πολύ δημιουργική διάθεση έτσι ώστε να αρχίσετε κι εσείς να μεταμορφώνετε το σπιτάκι σας ανάλογα με τις εποχές!

IMG_2220

IMG_2226

IMG_2222

Επιπλέον Ιδέες

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε ένα καλαθάκι απο τσόχα είναι να κόψεις 9 λωρίδες τσόχας διαστάσεων 3cm x 60cm και χρησιμοποιώντας σαν βάση ένα γυάλινο βάζο ή μπόλ αρχίστε το πλέξιμο 6 λωρίδων όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Έτσι εύκολα φτιάχνετε τη βάση του καλαθιού σας. Στη συνέχεια παίρνετε κάθε μία απο τις τρείς λωρίδες που έχουν περισσέψει και τις γυρίζετε γύρω απο το υπόλοιπο σχέδιο με την ίδια λογική και τέλος τις κολλάτε μεταξύ τους με ζεστή κόλλα σλικόνης. Τέλος βγάζετε το καλαθάκι απο το βάζο και το γυρνάτε απο την κανονική του πλευρά και κολλάτε τις άκρες όπως φαίνεται στις εικόνες. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο blog http://onecharmingparty.com/2012/03/16/easter-basket-diy/ (Thank you «One Charming Party» for your wonderful idea!)

Αν σας αρέσουν και εσάς οι κουκουβάγιες και τα μικρά ζωάκια απο τσόχα κοιτάξτε τί ξετρυπώσαμε απο το αυτό το blog http://craftaholicgr.blogspot.gr/

Αν έχετε και εσείς δημιουργικές ιδέες εκφράστε τις και στείλτε μας τη φωτογραφία σας!

Αν πάλι όχι, τότε μπορούμε να δεχτούμε τις παραγγελίες σας και να φτιάξουμε για εσάς ένα ιδιαίτερο τσόχινο αντικείμενο, όπως ακριβώς σας αρέσει, αρκεί ένα email ή το σχόλιο σας στο συγκεκριμένο άρθρο στο οποίο θα μας εκφράζετε την επιθυμία σας!

Ελπίζουμε να σας εμπνεύσαμε! Καλές χειροτεχνίες απο όλη την ομάδα των tsoupress 🙂 S.

Υ.Γ. Μπορείτε να δείτε τι έγινε και στην 1η μας συνάντηση!

4 thoughts on “Η δεύτερη συνάντηση των tsoupress (20/01/13) / Our second meeting (20/01/13)

  1. Παράθεμα: ΚΡΙΣΗ τί είναι αυτό; | tsoupress

  2. Παράθεμα: Η τρίτη συνάντηση των tsoupress (11/04/13)/ Our third meeting (11/04/13) | tsoupress

  3. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικο DIY: Κάρτες / DIY Christmas Cards | tsoupress

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.