Cook it!

Οι 3 πιο αγαπημένες ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥΠΕΣ, θα γλύψετε και το πιάτο!


Αγαπημένη τσουπροπαρέα θέλω να σας ομολογήσω κάτι… Κατά βάθος χαίρομαι που μπήκε ο χειμώνας! Αυτή μου τη χαρά την οφείλω στο κρύο της εποχής που για να το καταπολεμίσουμε σκαρφιζόμαστε διάφορους ζεστούς τρόπους.

Σας παρουσιάζω και μοιράζομαι μαζί σας τις 3 πιο αγαπημένες μου σούπες του χειμώνα!

1. Αγγλική κρεμμυδόσουπα του Jamie Oliver  

Υλικά 

kremkremi

  • 3 άσπρα και 3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. πράσα κομμένα στα τέσσερα, κατά μήκος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • μερικά φυλλά φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λίτρα ζωμός απο κύβο κότας ή μοσχαριού ή λαχανικών

Εκτέλεση

Βάζω σε μια κατσαρόλα που καίει λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, μερικά φύλλα φασκόμηλου και το σκόρδο και ανακατεύω. Ρίχνω ακόμα τα κρεμμύδια και τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και τα σκεπάζω μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα για 25′. Στη συνέχεια ρίχνω στην κατσαρόλα τον ζωμό απο τον κύβο, να σκεπάσει μέχρι τη μέση την κατσαρόλα. Το αφήνω στη φωτιά για 10′-15′ ακόμα. Σερβίρω σε βαθιά πιάτα με τριμμένο τυρί Cheddar!

2. Πικάντικη φθινοπωρινή σούπα

Υλικά

laxan

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 πατάτες, χοντροκομμένα
  • 2 καρότα, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • φλούδα και χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. απαλό κάρι σε σκόνη
  • 2 λίτρα ζωμός απο κύβο λαχανικών ή κότας
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 κ.σ. ξηρός βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνω το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτω τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο, τη φλούδα πορτοκαλιού και σοτάρω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά 5′. Στη συνέχεια προσθέτω το κάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για ακόμα 1′-2′. Τέλος προσθέτω το ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού, τις ντομάτες, τα μήλα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 30′. Μόλις έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, αφαιρώ τη φλούδα πορτοκαλιού και περνάω τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Σερβίρω σε βαθύ πιάτο, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3. Αχνιστή σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Υλικά

kot

  • 3 κ.σ. μαϊντανός
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπέρια, κομμένη σε κύβους
  • 625 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 750 ml ζωμός απο κύβο κότας
  • 175 γρ. καλαμπόκι
  • 25ο γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου, μαδημένο
  • 450 ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις πατάτες και σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 5′. Πασπαλίζω το μείγμα με το αλεύρι και σοτάρω για ακόμη 1′. Σταδιακά αδειάζω στην κατσαρόλα το ζωμό και αφήνω να φτάσει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 10′. Στη συνέχεια προσθέτω το καλαμπόκι, το κοτόπουλο, το γάλα, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρω σε βαθιά μπόλ, με λίγο μαϊντανό.

*Διαβάστε επίσης τη συνταγή για μια νοστιμότατη κολοκυθόσουπα εδώ.

Καλή επιτυχία και μην ξεχάσετε να ρουφήξετε τις σούπες με το χαρακτηριστικό ήχο «σλούρπ»! S.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.