Do it yourself / Xmas

Χριστουγεννιάτικο DIY: Κάρτες / DIY Christmas Cards


Αγαπητοί crafters των Χριστουγέννων είμαστε και πάλι εδώ με ένα άρθρο γεμάτο DIY! Έφτασε η ώρα (και πολύ το αργήσαμε), στρωθείτε το Σ/Κ που έρχεται, για να φτιάξετε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες κάρτες που θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Μαζέψτε την οικογένεια ή τους φίλους και ετοιμαστείτε για την καλύτερη ψυχοθεραπεία των γιορτών! Κατεβάστε ιδέες, μαζέψτε υλικά, κόψτε-ράψτε, γράψτε ευχές… Αφιερώστε λίγο απο το χρόνο σας στους αγαπημένους σας, φτιάχνοντας για τον καθένα μια ξεχωριστή κάρτα, γεμάτι αγάπη, που θα προσφέρετε μαζί με το δωράκι σας! Η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε και στοίχημα, θα θέλετε να συνεχίσετε και την επόμενη μέρα…

/Dear christmas crafters the time has come for our christmas cards session! Make your own holiday gift cards, full of sweet wishes, glitter stars, little Santas, paper christmas features (like snowmen, reindeers, penguins), washi tape trees, felt ornaments and so on… Make these christmas special for you and your beloved ones! So check our crafts below and have fun by yourself or together with good company 🙂

Ξεκλέψτε τις ιδέες μας για κάρτες που θα βρείτε στη συνέχεια του άρθρου!

star

Οι γυαλιστερές! Σε χοντρό κανσόν χαρτόνι κόψτε κάρτες σε διάφορα μεγέθη (παραλληλόγραμμα, τετράγωνα) και κολλήστε πάνω τους οτι βρείτε στο σπίτι! Αγοράστε glitter σε διάφορα χρώματα και φτιάξτε με αυτά γιορτινά σχέδια σε κάρτες, όπως αστεράκια, στολίδια, γκί!

Οι σχεδόν απλές! Ο σπάγκος δίνει πολύ όμορφο αποτέλεσμα, ένα απλό και οικολογικό στίλ! Με τσόχα και άλλα μαλακά υφάσματα (διαβάστε εδώ τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε με την τσόχα!), φτιάξτε αστεράκια, δεντράκια, σκούφους για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά σας! Ιδανικές για να στολίσουν μια γωνίτσα στο σπίτι των φίλων μας:)

Υπέροχο υλικό που χρησιμοποιείται πολύ τελευταία είναι η washi tape (διαβάστε εδώ πως να τη χρησιμοποιήσετε!)

Οι τολμηρές! Ψάξτε σε παλιά περιοδικά, φυλλάδια, παλιές χαλασμένες γιορτινές κάρτες (είπαμε δεν πετάμε τίποτα και ανακυκλώνουμε) σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως εμείς κάναμε με τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ασημένιο φόντο. Τολμήστε να φτιάξετε κάρτες και σε άλλα χρώματα πέρα απο το κλασσικό κόκκινο, χρυσό και ασημένιο, όπως φούξια… Συνδιάστε υλικά όπως δαντέλα για μια πιο σικ έκφραση!

Οι ρομαντικές! Παλιά χάρτινα «σουβέρ» για γλυκάκια, δαντέλες, σχέδια με αγγελάκια και όμορφες κορδέλες σε χρυσό ή ασημένιο φοντο, μπορούν να φτιάξουν τις πιο ρομαντικές κάρτες! Αυτές ταιριάζουν καλύτερα στις αγαπημένες μας μαμάδες και στο άλλο μας μισό…:)

Οι αστείες! Μαζέψτε τα παιδάκια σας γύρω απο ένα μεγάλο τραπέζι και δώστε τους οτι γιορτινό μπιχλιμπίδι σας βρίσκεται στο σπίτι για να στολίσουν τις δικές τους κάρτες! Αν δεν έχετε παιδάκια, φτιάξτε εσείς για τα ανιψάκια/εγγονάκια σας … αστείες καρτούλες γεμάτες γλυκές ευχές! Βάλτε τη φαντασία σας και είστε έτοιμοι:)

Επίσης μην ξεχνάτε οτι οι γιορτινές χαρτοπετσέτες μπορούν να κάνουν θαύματα αν εφαρμόσετε σε αυτές την τεχνική του decoupage! Ακόμα και κόλλα για χαρτί κάνει τη δουλειά της καθώς θα στερεώσει πάνω στην κάρτα σας τμήμα της χαρτοπετσέτας που θα διαλέξετε (π.χ. Άγιος Βασίλης, τάρανδος, χιονάνθρωπος, πιγκουίνος)

Η έμπνευση της στιγμής… Και για το τέλος μια ωραία ιδέα είναι να πλέξετε τις κάρτες σας! Φτιάξτε ένα σχέδιο με τριπούλες σε ίσες αποστάσεις, σε ένα πρόχειρο χαρτί (εδώ φτιάξαμε ένα δεντράκι) και ξεπατικώστε το στην κάρτα σας. Με μια χοντρή βελόνα και μια χοντρή κλωστή ή ύφασμα πλέξτε με τη μορφή του «X» το σχέδιο που επιλέξατε… Θα σας ενθουσιάσει το αποτέλεσμα!

Εσείς τι κάρτες φτιάξατε? Στείλτε μας τις δικές σας ιδέες! Μέχρι τότε να περνάτε καλά και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!! S.

/Which one you prefer? We ‘d love to share with us your wonderful ideas, but until then happy crafting and HAPPY HOLIDAYS!! S.

*Διαβάστε επίσης άλλα άρθρα μας για τα χριστούγεννα εδώ  και εδώ και τα περσινά άρθρα μας εδώ, εδώ , εδώ και εδώ για περισσότερες γιορτινές ιδέες!

5 thoughts on “Χριστουγεννιάτικο DIY: Κάρτες / DIY Christmas Cards

  1. Παράθεμα: Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι | tsoupress

  2. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικη συνάντηση των Tsoupress με DIY!/ Tsoupress Christmas DIY meeting! | tsoupress

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.